maanantai 15. syyskuuta 2014

Suklainen puolukkakakku


Kun ei ollut onnea sienimetsällä, puolukkametsällä sitten senkin edestä. Tässä kakussa yhdistyi kirpeä puolukka ja suklainen kakkupohja, oikein hyvää, kakku hupeni nopeasti, joten olettaisin sen maistuneen muillekin. :) Pohjaan ohje on otettu täältä ja täyte muotoutui sen mukaan mitä jääkapista kakun tekohetkellä löytyi.

SUKLAINEN PUOLUKKAKAKKU

POHJA

 125g voita
2dl sokeria
75g suklaata
2 munaa
1tl vaniljasokeria
2dl jauhoja
ripaus suolaa

  Sulata voi ja suklaa kattilassa. Jäähdytä hieman. Lisää sokerit ja suola. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi jauhot. Paista 24cm irtopohjavuoassa 175 asteessa noin 15-20min. Vuoan pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi, joka helpottaa kakun siirtämistä paistamisen jälkeen. Kun pohja on jäähtynyt, voit siirtää sen varovaisesti leivinpaperia apuna käyttäen kakun tarjoiluastian päälle, jätä kakkuvuoan reunat paikoilleen.

TÄYTE

1prk vaniljarahkaa
1prk kuohukermaa
1prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
5dl puolukoita
1-1,5dl sokeria
3rkl vettä/mehua
6 liivatetta

Vaahdota kerma ja vaniljakastike eri kulhoissa ja yhdistä vaahdot sen jälkeen keskenään. Lisää joukkoon rahka. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta puolukat ja lisää kerma-rahkavaahtoon. Lisää sokeria maun mukaan, riippuen siitä kuinka kirpeän täytteen haluat. Lämmitä n. 3rkl vettä ja sekoita joukkoon liivatelehdet. Kaada vesi-liivateseos ohuena nauhana sekoittaen täytteen joukkoon.

Voit halutessasi laittaa reunakalvon vuokaan ennen täytteen kaatamista pohjan päälle, mutta onnistuu hyvin ilman reunakalvoakin. Siirrä jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi kun olet kaatanut täytteen pohjan päälle.

KIILLE
2 dl puolukoita
n. 5rkl sokeria
2rkl vettä
2 liivatetta

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soteuta puolukat ja mausta sokerilla. Lisää liivatteet lämmitettyyn veteen ja sekoita puolukkasoseen joukkoon. Lusikoi kiille varovaisesti jääkapissa jähmettyneen täytteen päälle. Laita takaisin jääkaappiin. Koristele halutessasi ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti