keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Bostonleipä


Vai pitäisikö sanoa bostonpizza? Makunsa puolesta muistutti nimittäin ennemmin pizzaa kuin leipää, mutta oikein hyvää joka tapauksessa. Idea löytyi Valion sivuilta ja alkuperäiseen reseptiin pääset tästä. Oman leipäni tein sen mukaan mitä kaapista löytyi, tässä oma reseptini:

BOSTONLEIPÄ

2,5dl vettä
1/2 pkt tuorehiivaa
0,5tl suolaa
1/2 dl kauraleseitä
0,25dl öljyä
n. 5dl vehnäjauhoja
ripaus sokeria

Täyte

1 pkt pekonia
4 isohkoa herkkusientä
1 sipuli
2 rkl tomaattipyrettä
suolaa
pippuria
juustoraastetta

1. Aloita taikinan teosta. Lisää lämmitetyn veden joukkoon hiiva, sokeri, suola ja kauraleseet. Lisää sen jälkeen öljy ja vehnäjauhot. Anna taikinan kohota liinan alla puolisen tuntia.

2. Valmista täyte. Ruskista paistinpannulla paloiteltu pekoni, herkkusienet ja sipuli. Lisää tomaattipyre ja mausta seos suolalla ja pippurilla. Jätä täyte hetkeksi jäähtymään ja odottamaan taikinan kaulitsemista.

3. Kaulitse hyvin kohonneesta taikinasta suorakaiteen muotoinen levy. Levitä jäähtynyt täyte levyn päälle, ripottele täytteen päälle juustoraaste ja kääri levy rullalle kuin korvapuusteja tehdessäsi. Leikkaa rullasta n. 5cm levyisiä paloja. Asettele 24cm irtopohjavuokaan leivinpaperi ja asettele leikkaamasi palat väljästi vuokaan. 

4. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia kunnes leivän pinta on kauniin ruskea.


Maistui mainiolta iltapalaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti